Osman Hamdi Bey Konağı Turgut

Osman Hamdi Bey

görseller için tıklayınız

Türkiye'nin ilk müzecisi olan Arkeolog ve Ressam Osman Hamdi Bey'in Muğla'nın Yatağan İlçesi’ne bağlı Turgut Mahallesinde  bir süre kaldığı evin restorasyonu tamamlandı.

Muğla'da, yakın geçmişe ait önemli olayların geçtiği ya da önemli kişilerin yaşadığı mekânlar restore edilerek kültür turizminin hizmetine sunuluyor.

Lagina antik kentindeki kazıları başlatan Osman Hamdi Bey'in 1891-1893'de iki yıl kaldığı Turgut Mahallesindeki evde, yakın bir tarihte 5 trilyon liraya satılan ünlü eseri “Kaplumbağa Terbiyecisi” tablosunu yapmaya başladığı biliniyor.

Muğla Valiliğimiz, Turgut Mahallesinde  yer alan ve restorasyonu tamamlanan Osman Hamdi Bey Evi'nin müze olarak açılması ile yörede sosyal ve ekonomik olarak ciddi bir canlanma yaratmıştır.